Entdecken Sie den Mehrwert einer nachhaltigen Unternehmensführung. Weiterlesen

LCA

Een levenscyclusanalyse (of kortweg ook wel LCA genoemd) is een cruciaal hulpmiddel om de impact van uw producten en diensten op het milieu te begrijpen. Door de hele levenscyclus van uw product te analyseren, van grondstofwinning tot afvalverwijdering, kunt u de milieu-impact van uw producten en processen verminderen en tegelijkertijd verbeteren. Een LCA laten maken van een product is daarnaast een slimme zakelijke zet.

Omdat een LCA zoveel inzicht geeft, wordt deze vaak gebruikt in de bouw- en GWW-sector om de milieuprestatie van bouwwerken te berekenen. Dit is in de B&U  sector volgens het Bouwbesluit zelfs al verplicht. We zien dan ook vanuit opdrachtgevers steeds meer de verplichting om een LCA aan te leveren bij een aanbesteding. 

Een LCA kan u ook helpen om de impact van uw product verder te verbeteren. Door te onderzoeken welk onderdeel de meeste impact heeft, kunt u gericht aan de slag met het verkleinen van die impact. Het kan ook helpen om claims als "wij produceren CO2 neutraal" daadwerkelijk te onderbouwen. Door de productimpact in kaart te brengen, kunt u actief aantonen dat uw duurzaamheidsclaims ook daadwerkelijk kloppen!

Wilt u hier meer over weten? Wij staan voor u klaar! Neem direct contact met ons op, en informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie.